E-Ticaret Faaliyetleri İçin Görev Belgesi Hazırlanması
  1. Anasayfa
  2. Haberler

E-Ticaret Faaliyetleri İçin Görev Belgesi Hazırlanması

1

Bu akşamdan itibaren başlayan Tam Kapanma sürecindeki aksaklıklar devam ediyor. Apar topar yayınlanan ve hiçbir şekilde açıklayıcı olmayan genelgeler yine belirsizliklerini sürdürüyor. 

(Bundan sonraki dört paragrafta kişisel sitemler yer almaktadır. Doğrudan konuya geçmek için ilk büyük başlığa geçebilirsiniz)

Burada paylaştığımız yazıda Güncelleme 5 olarak paylaştığımız ve bu yazı yazılırken son güncelleme olan yazımızı paylaşalım. Süreci o kadar karmaşık hale getirdiler ki isteseniz bu kadar kaos ortamı yaratılamaz. Her kafadan, her kurumdan ayrı ses çıkıyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayınladığı yazıya istinaden biz de Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası’nı arayıp bilgi almak istedik. Sonuç mu? Yanıtlanamayan kişisel görüşlere dayanan cümleler. BTSO’nın bu yazısı emsal niteliği taşımasına rağmen “Biz öyle bir yetki veremeyiz” deniyor. E biz yetki istemiyoruz ki, sadece süreç hakkında E-ticaret satıcılarının durumunu netleştirin. Biz de diyelim ki Ticaret Odası böyle bir yazı yayınladı, ona istinaden işlem yapıyoruz…

Tam Kapanma kararından önce başvurumuzdaki dilekçemiz onaylanmış, sonrasında yeni karar (Tam Kapanma) sonrasında geçerliliğini sorgulamak maksadıyla Kaymakamlığa gittiğimizde “Geçersiz, tekrar dilekçe yazacaksınız” cevabı almış ve tekrar yazarak talebimizi sunduk.

Bu akşam İzmit Kaymakamı’na ulaşarak, kurumdaki her kafadan ses çıkmasına sitem etmiş ve sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgi talep ettik. Kendisi de sağ olsun, hızlıca dönüş yaptı. Daha önce yazdığımız dilekçenin tam kapanma sürecinde de geçerli olduğunu belirtti. Tabi bu sadece İzmit için geçerli olduğunu söyleyelim. Önceki yazımıza gelen yorumlarda bazı il/ilçe yetkilileri dilekçe dahi kabul etmemiş. Hal böyle olunca her il ve ilçede birbirinden farklı süreç ve kurallar uygulanıyor olduğunu görüyoruz. Biz de hiçbir yazımızda “standart budur, böyle olacaktır” diyemiyoruz ne yazık ki. Bu kısıtlama da göstermiştir ki e-ticaret sektörüne bakış halen daha ciddiye alınmıyor…

İçişleri Bakanlığı Görev Belgesi (E-belge) Düzenlenmesi

İçişleri Bakanlığı’nın 29 Nisan tarihinde 81 İl Valiliğine Görev Belgesi Düzenlenmesi Genelgesi adı altında gönderdiği genelgede, tam kapanma sürecinde işletmelerin kısıtlamalardan muaf olması için E-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı sayfasından E-belge uygulamasından Görev Belgesi düzenleyip, çıktısını yanında taşıması gerektiği belirtildi.

Son dakika gelen bu genelge dolayısıyla E-devlet sistemi her zamanki gibi bu yükü kaldıramayıp yoğunluktan dolayı hata verdi. Bakanlık da bu yoğunluğu ön görerek, genelge de bahsettiği gibi bir defaya mahsus manuel (el ile) düzenlenecek ve 2 Mayıs’a kadar geçerliliği olan bir Görev Belgesi düzenleme şartı sundu.

2 Mayıs’a Kadar Çıktı Alınması Gerekiyor

Manuel olarak düzenlenecek bu belgenin amacı sistemde yaşanan yoğunluktan dolayı insanların mağdur olmaması. 2 Mayıs tarihine kadar yine E-devlet sisteminden bu sayfadan belge oluşturmanız gerekmektedir.

Her Çalışan İçin Tek Tek Belge Hazırlanacak

2 Mayıs’a kadar manuel, sonrasında ise E-devlet üzerinden her çalışanınıza Görev Belgesi oluşturmanız gerekmektedir.

Görev Belgesi Yanınızda Bulunmak Zorunda

Oluşturduğunuz bu belgeleri çalışanlarınız mutlaka yanında bulundurması gerektiğini unutmamalı. Olası risklere karşı telefonlarınızda bir kopyasını da bulundurmanız iyi olabilir.


Görev Belgesi Manuel (El ile Yazılan) Örnek Dosyası

Görev Belgesi Manuel (El ile Yazılan) Örnek Doldurulmuş Hali (indir/docx)

Görev Belgesi Manuel (El ile Yazılan) Boş Hali (İndir/PDF)

Görev Belgesi Genelgesi (indir/PDF)

 

Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir